top of page

БУГАРИЈА

CHECK-IN/CHECK-OUT:
 Check-in време во хотелите генерално е 2:00 pm. Check-out време генерално за хотелите е 12:00


Видови на сместување и начин на образување на цена

1 adl=1 SGL
 1 adl + 1 chd=1 DBL + 1 chd, 2-12
 1 adl + 2 chd=1 DBL + 2*chd, 2-12
 2 adl=2*DBL
 2 adl + 1 chd=2*DBL + 1 chd 2-12, e.b.
 3 adl=2*DBL + 1 adl, e.b.
 2 adl + 2 chd=2*DBL + 1 chd 2-12, e.b. + 1 chd, 2-12

 

Легенда за оброци

 BB (bed and breakfast) - ноќевање со појадок
 HB (half board) - полупансион (појадок и вечера)
 FB (full board)- полнпансион (појадок, ручек и вечера)
 AI или ALL (all inclusive) - се вклучено
 UAI (ultra all inclusive)- ултра се вклучено


Early booking попустите не се комбинираат со дневните попусти и специјалните понуди и не се валидни за доплатите за Божиќна и Новогодишна Вечера, за комуналната такса и за репрезентативните услуги. Early booking резервациите мора да бидат пратени со имиња на туристите, периоди, тип на соба. Сите Early booking мора да бидат платени најдоцна 7 дена после периодот на истекување на Early booking за да биде потврдено со попуст. Во други случаи резервацијата ќе биде наплатена според стандардните цени без попуст. Промени во early booking резервациите не се прифаќаат.


Легенда:


DBL, BB - Цена по лице на ноќ во double room; bed and breakfast
 DBL, HB - Цена по лице на ноќ во double room; half board (BB + dinner)
 SGL, BB/HB - Цена по ноќ за single room; bed and breakfast/half board
 adl. e.b. - Цена по лице на ноќ на дополнително легло
 chd, 2-12 - Цена по дете на ноќ на регуларно легло
 2-12 - Попустот е валиден за деца од 2 години до 12 години.
 chd 2-12, e.b. - Цена по дете на ноќ на дополнителен кревет со 2 возрасни.
 RO - цена за ноќевање без вклучени оброци
 TRPL - сместување во трокреветна соба
 APP - сместување во апартмантaн
 APP rent - цена за цел апартман по ден за бр. на лица кои се сместени.

 

f19e74a3-2c73-4f0d-a24c-d2417789cd4c_Lin
bottom of page